Mleté maso s drůbežími játry a těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 dl mléko
50 g niva
50 g eidam
250 g drůbeží játra
2 ks cibule (velká)
mletý černý pepř
sójová omačka
1 balíček těstoviny (kolínka, vřetena)
250 g mleté maso(míchané)
300 g sterilovaná paprika (i nálev)
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso nakořeníme podle své chuti (sůl, pepř, majoránka, vegeta,směs koření) a přidáme trochu mléka na zjemnění. Játra očistíme a naložíme do mléka s trochou sójové omáčky. Oloupeme si cibuli a nakrájíme si ji na půlkolečka, nakrájíme si také sterilovanou papriku.

  2. Dáme vařit vodu na kolínka a kolínka si uvaříme. Sýry nakrájíme na kostičky.

  3. Na rozpálenou pánev s olejem vložíme mleté maso. Prosmažíme, přidáme cibuli a restujeme, dokud se mleté maso nerozpadá, pak přidáme játra s mlékem a znovu restujeme. Když se nám játra zatáhnou, přidáme trochu sójové omáčky, sůl a sterilovanou papriku. Chvilku restujeme a poté zalijeme nálevem z papriky. Necháme podusit a nakonec zalijeme zbytkem mléka na zahuštění.

  4. Necháme provařit, stáhneme z ohně a přidáme na kostičkny nakrájenou nivu a eidam a přikryjeme poličkou.

  5. Smícháme s kolínky a podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!