Vepřové maso s kaparovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl vývar 1 lžíce máslo 4 lžíce kapary plnotučná hořčice hladká mouka mletý černý pepř 4 plátky vepřová krkovice bez kosti 250 ml smetana 30%
Postup Vepřové maso s kaparovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa očistíme, osolíme a opepříme, lehce potřeme hořčicí a poprášíme hladkou moukou. Kapary necháme okapat a podle potřeby nasekáme
Na rozehřátém oleji s máslem opečeme maso z obou stran. Pak přilijeme malé množství vývaru, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do zredukované omáčky vmícháme kapary a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky přidáme smetanu, vrátíme maso a vše krátce prohřejeme
Vepřové plátky s kaparovou omáčkou servírujeme s bramborovými noky a zeleninovým salátem.