Mleté maso s moravskou klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžička solamyl
1 ks cibule
2-3 lžíce hladká mouka
150 g anglická slanina
1 lžíce mletá sladká paprika
0 kg mleté míchané maso
300 g moravská klobása
podle chuti
česnek
sůl
tymián
feferonka
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme. Do mletého masa přidáme sůl, pepř, koření, vejce, osmaženou cibuli, mouku se lžičkou solamylu a strouhanku podle potřeby. Měla by nám vzniknout konzistentní směs.

  2. Ze směsi tvoříme placičky, do kterých zabalíme nožičky klobásy. Klobásy nebalíme celé, konce necháme vidět. Celé válečky mletého obalíme plátky slaniny dokola. Připravené závitky naskládáme do vymaštěného pekáčku.

  3. Mleté maso s moravskou klobásou pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut při střední teplotě.

  4. Mleté s moravskou klobásou podáváme třeba jako večeři jen tak s chlebem a ostrou hořčicí, pokrm dobře chutná i s pečenými brambory. Mleté můžete dochutit podle sebe feferonkou, česnekem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!