Mleté maso s moravskou klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžička solamyl 1 ks cibule 2-3 lžíce hladká mouka 150 g anglická slanina 1 lžíce mletá sladká paprika 0 kg mleté míchané maso 300 g moravská klobása podle chuti česnek sůl tymián feferonka mletý černý pepř podle potřeby strouhanka rostlinný tuk
Postup Mleté maso s moravskou klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme. Do mletého masa přidáme sůl, pepř, koření, vejce, osmaženou cibuli, mouku se lžičkou solamylu a strouhanku podle potřeby. Měla by nám vzniknout konzistentní směs.
Ze směsi tvoříme placičky, do kterých zabalíme nožičky klobásy. Klobásy nebalíme celé, konce necháme vidět. Celé válečky mletého obalíme plátky slaniny dokola. Připravené závitky naskládáme do vymaštěného pekáčku.
Mleté maso s moravskou klobásou pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut při střední teplotě.
Mleté s moravskou klobásou podáváme třeba jako večeři jen tak s chlebem a ostrou hořčicí, pokrm dobře chutná i s pečenými brambory. Mleté můžete dochutit podle sebe feferonkou, česnekem apod.