Mleté placky se špetkou kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
oregano
mletý černý pepř
směs
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks mrkev
0 lžiček kari koření
1 ks řapíkatý celer
600 g hovězí mleté maso
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Menší mrkev s řapíkatým celerem očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli s mrkví a řapíkatým celerem osmažíme na oleji. Osmaženou zeleninu dochutíme kari kořením.

  2. V míse promícháme mleté maso s vejcem, solí, mletým pepřem a osmaženou zeleninou a oreganem. Masovou směs necháme v chladu 20 minut odpočinout. Ze směsi tvarujeme rukama koule, které dlaněmi přitiskneme a obalujeme ve strouhance.

  3. Placky smažíme dozlatova a ukládáme na sací ubrousek.

  4. Mleté placky se špetkou kari podáváme teplé k bramborové příloze nebo pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!