Mlsné kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 lžíce olej
2 lžíce máslo
1 špetka tymián
4 porce kuře
špetka bazalka
1 šálek vývar z masoxu
2 šálky červené víno
10 dkg zakysaná smetana
2 lžíce curry kečup
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jednotlivé porce kuřete osolíme, lehce posypeme pepřem a sladkou paprikou. Pánev vytřeme stroužkem česneku, rozehřejeme olej s máslem a vložíme na něj připravené maso. Osmahneme ho po všech stranách, pak podlijeme vývarem a jedním šálkem červeného vína. Kuře dusíme půl hodiny pod poklicí.

  2. Poté poklici odstraníme a maso vyjmeme. Vlijeme zbytek červeného vína, přidáme lžíci curry kečupu (můžeme nahradit pikantním), smetanu a koření, omáčku promícháme a ještě 10 minut povaříme. Mlsné kuře dochutíme citronovou šťávou a podle potřeby přisolíme. Vložíme zpět maso a krátce prohřejeme.

  3. Mlsné kuře podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!