Mlynářské kašoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks paprika
1 ks cibule
500 ml voda
vegeta
250 g pohanka
sójová omáčka
rostlinný olej
350 g maso (kuřecí nebo vepřové)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme pohanku. Nejdříve ji předem namočíme. Pak ji osolíme a přivedeme k varu. Poté hrnec ihned odstavíme, zabalíme do utěrky a takto pohanku necháme dojít.

  2. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Papriku zbavíme jadřince a peciček a nakrájíme ji na kousky. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.

  3. Na oleji lehce osmahneme cibuli s kousky masa. Potom přelijeme vodou a podusíme do měkka s kousky papriky. Směs posolíme, ochutíme vegetou a sójovou omáčkou a smícháme s připravenou pohankou.

  4. Přidáme sterilovaný hrášek a můžeme podávat.

  5. Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!