Mlynářské kašoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks paprika 1 ks cibule 500 ml voda vegeta 250 g pohanka sójová omáčka rostlinný olej 350 g maso (kuřecí nebo vepřové)
Postup Mlynářské kašoto recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme pohanku. Nejdříve ji předem namočíme. Pak ji osolíme a přivedeme k varu. Poté hrnec ihned odstavíme, zabalíme do utěrky a takto pohanku necháme dojít.
Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Papriku zbavíme jadřince a peciček a nakrájíme ji na kousky. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
Na oleji lehce osmahneme cibuli s kousky masa. Potom přelijeme vodou a podusíme do měkka s kousky papriky. Směs posolíme, ochutíme vegetou a sójovou omáčkou a smícháme s připravenou pohankou.
Přidáme sterilovaný hrášek a můžeme podávat.
Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla