Moka dort s mascarpone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
100 g cukr
5 plátků želatina
500 g mascarpone
45 g kakaový prášek
6 lžic kávový likér
150 ml plnotučné mléko
3 lžíce silná káva
těsto
0 hrnků cukr
4 ks vejce
4 lžíce voda
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 hrnek polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Formu s průměrem 24 cm vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečicím papírem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky pokojové teploty vyšleháme do pěny. Za stálého míchání přidáváme cukr a horkou vodu. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh našlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto uhladíme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut. Korpus necháme vychladnout.

  2. Mléko, instantní espreso, kakao, cukr a likér promícháme a dáme na plotnu. Želatinu rozpustíme ve studené vodě. Vymačkanou želatinu rozpustíme v ohřátém mléku s kakaem, likérem a espresem. Necháme vychladit. Do vychlazeného mléka přimícháme mascarpone.

  3. Korpus rozpůlíme. První díl korpusu potřeme částí krému a druhým korpusem uzavřeme. Vrch i strany korpusu potřeme též krémem. Moka dort s mascarpone můžeme zbytkem krému ozdobit podle naší fantazie.

  4. Moka dort s mascarpone necháme ztuhnout a poté nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!