Moravský bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
1 kg brambory
1 ks cibule
1 ks sterilovaný celer
1 dl ostřejší sladkokyselý nálev
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Celer nakrájený na kostičky uvaříme ve sladkokyselém nálevu nebo použijeme sterilovaný.

  2. Do mísy klademe vrstvu na plátky nakrájených brambor, posolíme, opepříme, pokapeme olejem a pikantním nálevem, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a okapaným celerem. Pak klademe další vrstvu - brambory, sůl, pepř, olej, nálev, cibulka, celer. Nálev má být pikantní, použijeme i nálev z celeru.

  3. Salát přikryjeme a necháme uležet, nejlépe přes noc. Pak jej zamícháme a podle potřeby dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!