Moravský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
0.5 ks jablko
1 lžíce hořčice
200 g sýr
1 lžíce olivový olej
3 lžíce smetana ke šlehání
0.5 hrnku uzené maso
1 ks salátová okurka
1 hrnek vařené maso

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a necháme vychladnout. Vychladlá vejce pak pokrájíme na kostičky. Pokrájíme zbytky vařeného nebo pečeného masa a uzené maso. Okurku a jablko očistíme a nastrouháme. Nakrájíme sýr na kostičky. Ušleháme smetanu.

  2. Do mísy dáme vejce, maso, okurku, jablko sýr a smetanu. Přidáme olivový olej, hořčici a ochutíme solí. Pokud máme všechny potřebné potraviny přichystané v míse pak už jen lehce promícháme, aby se vejce moc nerozdrobila.

  3. Moravský salát podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!