Moravský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 0.5 ks jablko 1 lžíce hořčice 200 g sýr 1 lžíce olivový olej 3 lžíce smetana ke šlehání 0.5 hrnku uzené maso 1 ks salátová okurka 1 hrnek vařené maso
Postup Moravský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a necháme vychladnout. Vychladlá vejce pak pokrájíme na kostičky. Pokrájíme zbytky vařeného nebo pečeného masa a uzené maso. Okurku a jablko očistíme a nastrouháme. Nakrájíme sýr na kostičky. Ušleháme smetanu.
Do mísy dáme vejce, maso, okurku, jablko sýr a smetanu. Přidáme olivový olej, hořčici a ochutíme solí. Pokud máme všechny potřebné potraviny přichystané v míse pak už jen lehce promícháme, aby se vejce moc nerozdrobila.
Moravský salát podáváme s čerstvým pečivem.