Mořský talíř recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg slanina 8 stroužků česnek 1 ks citron 6 snítek čerstvý rozmarýn 4 ks čerstvý losos 20 ks tygří krevety podle chuti sůl mletá paprika mletý černý pepř
Postup Mořský talíř recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Filety lososa dáme do pekáčku, osolíme a trochu opepříme. Na každý filet položíme snítku rozmarýnu a několik plátků z 5 stroužků česneku a přikryjeme plátky slaniny. Citron rozdělíme na čtvrtiny a přidáme do pekáče.
Pekáček s filety lososa dáme do trouby a pečeme, dokud nebude ryba hotová.
Dále si připravíme pánev s olivovým olejem, na kterou otrháme rozmarýn a přidáme plátky ze zbylých stroužků česneku a cca 10 minut na hodně mírném plameni necháme prohřívat, aby se česnek s rozmarýnem rozvoněl a uvolnil chuť do oleje.
Poté přidáme olej a dáme na střední žár. Krevety poklademe do oleje a zasypeme paprikou. Promícháváme a opékáme, dokud není hotovo. Upečené filety servírujeme na talíř s osmaženými tygřími krevetami.
K mořskému talíři se jako příloha hodí čerstvá bageta italského typu či brambory.