Moučník se želatinovou polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 lžíce kakao 1 ks prášek do pečiva 1 kostka tvaroh 120 g cukr moučka 2-4 lžíce cukr moučka 2 ks vanilkový cukr 150 g polohrubá mouka 1 ks vanilkový pudink 1 plechovka kompotovaný ananas 400 ml kompotová šťáva 1 ks želatina v prášku 1 ks želatinový ztužovač
Postup Moučník se želatinovou polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s cukrem vyšleháme šlehačem na nejvyšší otáčky do pěny. Pak už jen vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao. Dáme na pečicí papír na hluboký plech nebo do dortové formy a pečeme asi 15 minut podle trouby.
Mezitím si uvaříme pudink se šťávou z kompotu, kterou dolijeme do 400 ml mlékem (nebo použijeme na dolití džus, podle kompotu.) Asi 200 ml dáme vařit a v druhých 200 ml rozmícháme pudinkový prášek. Hotový pudink dáme vychladnout.
Po vychladnutí přidáme k pudinku tvaroh, vanilkový cukr, 2 - 4 lžíce cukru, prošleháme a natřeme na vychladlý korpus. Přidávám ještě želatinový ztužovač do jogurtových, tvarohových, šlehačkových a smetanových dortů a dezertů. Je to lepší, krém drží a lépe se pak krájí. Na krém poskládáme ovoce. My máme rádi ananas. Povrch zalijeme připravenou bezbarvou želatinou, kterou pěkně rozetřeme a necháme zatuhnout. Moučník se želatinovou polevou je lepší druhý den, je pěkně vláčný.