Mozzarella v kočáře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce mléko
8 plátků chléb
150 g mozzarella
podle chuti
sůl
pažitka
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tento recept jsem zkoušela s více druhy chleba a stále byl vynikající.

  2. U slabých plátků chleba odřízneme kůrky. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Pokud se zdá být hodně vlhká, osušíme ji na ubrousku.

  3. Mozzarellu položíme po celé ploše na plátek chleba a druhým plátkem chleba uzavřeme. Stiskneme dobře hrany. Pomůžeme si tím, že kraje chleba trochu omočíme vodou.

  4. Připravené chleby obalíme v hladké mouce, poté ve vajíčku smíchaném s mlékem a dochuceném pepřem, solí a pažitkou či petrželkou. Záleží na chuti. Chleba musí dobře vsáknout vejce, takže ho necháme alespoň 2 - 3 minuty ve vajíčku. Dbáme, aby chleba nasákl vajíčko ze všech stran.

  5. Takto připravené mozzarellové kočáry opékáme dozlatova z obou stran a necháme odkapat od přebytečného oleje.

  6. Mozzarellové kočáry upravíme na talíř se salátem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!