Mramorová babiččina bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 200 g máslo 3 lžíce kakao mléko 1 ks citron 1 ks prášek do pečiva 200 g cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Mramorová babiččina bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo nakrájíme na plátky a necháme změknout. Citron omyjeme a vymačkáme z něj šťávu. Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Změklé máslo vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Zašleháme vejce, mouku s kypřícím práškem, citronovou šťávou a popřípadě kůrou. Pokud je těsto příliš husté, zředíme jej trochou mléka.
Do připravené bábovkové formy nalijeme tak 2/3 těsta, zbytek smícháme s kakaem a dolijeme do formy. Bábovku pečeme přibližně 45 minut. Záleží na typu trouby a formy. Vpíchnutím špejle do těsta se přesvědčíme, zda je bábovka hotová. Když se na špejli těsto nelepí, je upečená. Po vyjmutí z trouby ji necháme krátce "vydechnout“ a hned vyklopíme.
Mramorovou babiččinu bábovku pocukrujeme a můžeme podávat.