Mramorovaná skořicová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 200 g máslo 2 lžíce rum 2 lžíce kakao 1 lžíce mléko 0 ks citron 1 balíček prášek do pečiva 160 g cukr krystal 2 lžičky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka na ozdobu cukr moučka podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Mramorovaná skořicová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Do změklého másla postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a vejce. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a po částech ji vmícháme do máslového krému. Postupně přidáváme citronovou šťávu, rum a skořici.
Těsto důkladně propracujeme a rozdělíme na dvě části. Jednu část promícháme s kakaem a zředíme lžící mléka.
Vymazanou a vysypanou formu střídavě plníme světlým a tmavým těstem. Formu s těstem vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 50 minut.
Mramorovanou skořicovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme z formy a podle chuti a fantazie ji ozdobíme.