Mrkvový dort s bonbony Pedro recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 3 ks vejce 7 ks mrkev 180 g cukr krystal 1 lžička mletá skořice 240 g polohrubá mouka 1 lžička jedlá soda 1 lžička kypřící prášek do pečiva 1 lžička javorový sirup krém 120 g máslo 600 g lučina 160 g cukr moučka 2 lžičky citronová šťáva 1 lžička javorový sirup 3 balení potravinářské barvivo na ozdobu Pedro Tutti Frutti
Postup Mrkvový dort s bonbony Pedro recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s třtinovým cukrem a javorovým sirupem. Zvlášť promícháme všechny suché přísady (polohrubou mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, mletou skořici, sůl) a přidáme k vaječné směsi. Pak postupně zašleháme i olej a nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev.
Těsto nalijeme do předem připravené formy. Množství těsta je určeno pro formu o průměru 18 cm. Korpus pečeme přibližně hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, sirupem a lučinou dohladka a citronovou šťávou doladíme chuť. Krém rozdělíme do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dáme stranou - ta zůstane bezbarvá a bude sloužit k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvíme třemi různými potravinářskými barvami.
Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízneme. Jednotlivá patra namažeme barevnými krémy a poté celý dort z venku potřeme bezbarvým krémem. Nakonec ozdobíme podle naší fantazie medvídky Pedro Tutti Frutti a necháme vychladit v ledničce (ideálně přes noc).
Mrkvový dort s bonbony Pedro podáváme jako neodolatelný moučník k různým příležitostem.