Plnění telecí ptáčci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
1 - 2 ks klobása
100 g špek
olej na smažení
400 ml hovězí vývar
200 g sterilované okurky
6 lžic dijonská hořčice
4 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
4 plátky telecí zadní

Postup přípravy receptu

  1. Telecí plátky, použila jsem část z ořechu, rozklepeme do tenkých plátků. Ty moje vypadaly jako sloní uši. Osolíme je, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Slaninu nebo špek, klobásu a okurky nakrájíme na dlouhé tenčí kousky. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme a měsíčky. Vejce rozčtvrtíme

  2. Na připravené telecí plátky poklademe k jedné straně slaninu, vejce, okurky, klobásu a okurky. Opatrně zavineme a podle potřeby zpevníme nití. Pak ptáčky ještě osolíme a opepříme

  3. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, vložíme telecí ptáčky a zprudka je ze všech stran orestujeme dozlatova. Pak je podlijeme vývarem, zakryjeme a zvolna dusíme, až téměř změknou. Můžeme je dát do papiňáku, ale telecí je měkké celkem rychle. Do hrnce přidáme suroviny, které se nevešly do ptáčků, a dusíme doměkka. Podle potřeby samozřejmě přiléváme vývar nebo vodu a ptáčky otáčíme

  4. Měkké plněné telecí ptáčky vyjmeme, omáčku zahustíme buď jíškou nebo část omáčky rozmixujeme. Nakonec ještě ochutíme solí, pepřem nebo hořčicí podle chuti a vrátíme prohřát ptáčky

  5. Plnění telecí ptáčci jsou výborní s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!