Plnění telecí ptáčci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1 - 2 ks klobása 100 g špek olej na smažení 400 ml hovězí vývar 200 g sterilované okurky 6 lžic dijonská hořčice 4 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 4 plátky telecí zadní
Postup Plnění telecí ptáčci
Postup přípravy receptu
-
Telecí plátky, použila jsem část z ořechu, rozklepeme do tenkých plátků. Ty moje vypadaly jako sloní uši. Osolíme je, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Slaninu nebo špek, klobásu a okurky nakrájíme na dlouhé tenčí kousky. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme a měsíčky. Vejce rozčtvrtíme
Na připravené telecí plátky poklademe k jedné straně slaninu, vejce, okurky, klobásu a okurky. Opatrně zavineme a podle potřeby zpevníme nití. Pak ptáčky ještě osolíme a opepříme
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, vložíme telecí ptáčky a zprudka je ze všech stran orestujeme dozlatova. Pak je podlijeme vývarem, zakryjeme a zvolna dusíme, až téměř změknou. Můžeme je dát do papiňáku, ale telecí je měkké celkem rychle. Do hrnce přidáme suroviny, které se nevešly do ptáčků, a dusíme doměkka. Podle potřeby samozřejmě přiléváme vývar nebo vodu a ptáčky otáčíme
Měkké plněné telecí ptáčky vyjmeme, omáčku zahustíme buď jíškou nebo část omáčky rozmixujeme. Nakonec ještě ochutíme solí, pepřem nebo hořčicí podle chuti a vrátíme prohřát ptáčky
Plnění telecí ptáčci jsou výborní s rýží nebo těstovinami.