Mrkvový špenát recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
máslo
mléko
1 lžíce majoránka
vegeta
2 - 3 ks bobkový list
1 kelímek zakysaná smetana
1 ks větší cibule
2 kostky tavený sýr
mletý černý pepř
2 ks větší mrkev
2 balíčky špenátový protlak
tekuté polévkové koření
slabý vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát necháme mírně povolit. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mrkev si oškrábeme, odkrojíme konce a nastrouháme nahrubo

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a nejprve dozlatova osmahneme cibuli. Přisypeme mrkev a kousek másla a znovu osmahneme. Osolíme, opepříme a přidáme oba špenátové protlaky, podlijeme trochou vody a necháme rozpustit a podusit. Podle potřeby přiléváme vývar, mléko, ochucujeme majoránkou, polévkovým kořením, vegetou a bobkovým listem. V podušeném špenátu ještě necháme rozpustit tavený sýr, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Necháme probublat a nakonec dochutíme prolisovaným česnekem. Podle potřeby zahustíme jíškou, ale není většinou třeba

  3. Mrkvový špenát podáváme hned po přípravě, ale ještě lepší je den proleželý. Na talíři dozdobíme vejcem natvrdo a posypeme mletou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!