Tagliattele s pestem a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
2 lžičky sůl
1 ks paprika
2 lžičky solamyl
2 ks cibule
1 lžíce olivový olej
2 - 3 lžíce olivový olej
500 g kuřecí prsa
2 - 3 lžíce sojová omáčka
10 ks cherry rajče
2 - 3 lžičky provensálské bylinky
100 g sýr Grana Padano
250 g tagliattele
100 g pesto verde

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si směs na těstoviny. Kuřecí prsa dobře očistíme a opláchneme vodou. Posypeme je směsí provensálských bylinek, přidáme solamyl, pokapeme kvalitní sojovou omáčkou a polijeme olivovým olejem. Maso promícháme a necháme chvíli uležet

  2. Najemno si nastrouháme sýr Grana Padano

  3. V hrnci na těstoviny přivedeme k varu vodu, osolíme ji a vložíme do ní těstoviny tagliattele. Vaříme je 6 - 8 minut, aby byly al dente, případně se řídíme návodem na obalu

  4. Po uvaření necháme těstoviny okapat, přidáme trochu olivového oleje a pesto verde. Promícháme. Pesto verde je kořeněná pasta s olivovým olejem a sýrem, která dobře doplní chuť těstovin

  5. Na rozehřátou hlubokou pánev (WOK) vsypeme naložené kuřecí kousky. Zprudka opečeme, pak promícháme a necháme opékat doměkka. Přidáme znovu trochu sojové omáčky

  6. Před dokončením masa přidáme na proužky nakrájenou cibuli, papriku, česnek a na půlky rozkrájená cherry rajčata

  7. Tagliattele s pestem podáváme s kuřecím masem a sypeme jemně strouhaným sýrem Grana Padano.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!