Tagliattele s pestem a kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek 2 lžičky sůl 1 ks paprika 2 lžičky solamyl 2 ks cibule 1 lžíce olivový olej 2 - 3 lžíce olivový olej 500 g kuřecí prsa 2 - 3 lžíce sojová omáčka 10 ks cherry rajče 2 - 3 lžičky provensálské bylinky 100 g sýr Grana Padano 250 g tagliattele 100 g pesto verde
Postup Tagliattele s pestem a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si směs na těstoviny. Kuřecí prsa dobře očistíme a opláchneme vodou. Posypeme je směsí provensálských bylinek, přidáme solamyl, pokapeme kvalitní sojovou omáčkou a polijeme olivovým olejem. Maso promícháme a necháme chvíli uležet
Najemno si nastrouháme sýr Grana Padano
V hrnci na těstoviny přivedeme k varu vodu, osolíme ji a vložíme do ní těstoviny tagliattele. Vaříme je 6 - 8 minut, aby byly al dente, případně se řídíme návodem na obalu
Po uvaření necháme těstoviny okapat, přidáme trochu olivového oleje a pesto verde. Promícháme. Pesto verde je kořeněná pasta s olivovým olejem a sýrem, která dobře doplní chuť těstovin
Na rozehřátou hlubokou pánev (WOK) vsypeme naložené kuřecí kousky. Zprudka opečeme, pak promícháme a necháme opékat doměkka. Přidáme znovu trochu sojové omáčky
Před dokončením masa přidáme na proužky nakrájenou cibuli, papriku, česnek a na půlky rozkrájená cherry rajčata
Tagliattele s pestem podáváme s kuřecím masem a sypeme jemně strouhaným sýrem Grana Padano.