Muffiny s krémem z bílé čokolády recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
85 g máslo
120 ml mléko
40 g vanilkový cukr
150 g hladká mouka
50 g bílá čokoláda
30 g polohrubá mouka
5 lžic měkký tvaroh
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 hrst oříšky
1 sklenice brusinkový džem
3 lžíce silná káva
2 lžíce holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouky, vanilkový cukr, prášek do pečiva, cukr, máslo, vejce, mléko, silnou uvařenou kávu, kakao, špetku soli a vznikne nám těsto na muffiny

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na muffiny vymažeme tukem nebo vložíme košíčky. Když chci muffiny dělat v košíčcích, kápnu do košíčku kapku oleje, pokud tedy těsto na muffiny olej neobsahuje, aby se potom muffin dobře oddělil od papírového košíčku. U silikonových košíčků to není třeba. Těstem naplníme připraveným těstem do 3/4 košíčků

  3. Muffiny pečeme 15 - 20 minut ve spodní části trouby. Poté je necháme mírně vychladnout na mřížce

  4. Pomocí vykrajovátka vytvoříme dírku a muffiny naplníme brusinkovým džemem

  5. Na krém smícháme měkký tvaroh a nastrouhanou bílou čokoládu. Na košíčky nanášíme krém pomocí pistole, nebo pytlíkem s dírou na okraji. Krém nakonec ozdobíme kousky oříšky

  6. Muffiny s krémem z bílé čokolády podáváme jako vynikající zákusek k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!