Muffiny s krémem z bílé čokolády recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 85 g máslo 120 ml mléko 40 g vanilkový cukr 150 g hladká mouka 50 g bílá čokoláda 30 g polohrubá mouka 5 lžic měkký tvaroh 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 hrst oříšky 1 sklenice brusinkový džem 3 lžíce silná káva 2 lžíce holandské kakao
Postup Muffiny s krémem z bílé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouky, vanilkový cukr, prášek do pečiva, cukr, máslo, vejce, mléko, silnou uvařenou kávu, kakao, špetku soli a vznikne nám těsto na muffiny
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na muffiny vymažeme tukem nebo vložíme košíčky. Když chci muffiny dělat v košíčcích, kápnu do košíčku kapku oleje, pokud tedy těsto na muffiny olej neobsahuje, aby se potom muffin dobře oddělil od papírového košíčku. U silikonových košíčků to není třeba. Těstem naplníme připraveným těstem do 3/4 košíčků
Muffiny pečeme 15 - 20 minut ve spodní části trouby. Poté je necháme mírně vychladnout na mřížce
Pomocí vykrajovátka vytvoříme dírku a muffiny naplníme brusinkovým džemem
Na krém smícháme měkký tvaroh a nastrouhanou bílou čokoládu. Na košíčky nanášíme krém pomocí pistole, nebo pytlíkem s dírou na okraji. Krém nakonec ozdobíme kousky oříšky
Muffiny s krémem z bílé čokolády podáváme jako vynikající zákusek k různým příležitostem.