Nadívané telecí hrudí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžička máslo masový vývar petrželová nať 4 ks vejce (nádivka) 2 lžičky pohanková mouka 100 g pohanka lámanka (nádivka) 1 dl horké mléko (nádivka) 1 lžička máslo (nádivka) muškátový oříšek (nádivka) 1 kg telecí hrudí
Postup Nadívané telecí hrudí recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme nádivku.
Pohanku připravíme tak, že ji namočíme do horkého mléka a necháme tak 1/2 hodiny nabobtnat. Pak ji zcedíme, přidáme vejce, 1 čajovou lžičku rozpuštěného másla, nastrouhaný muškátový oříšek, nadrobno nasekanou petrželku a sůl. Vše pořádně promícháme.
Maso umyjeme, nařežeme tak, aby se hrudí dalo naplnit připravenou nádivkou. Hrudí naplníme, zašijeme, osolíme, potřeme olejem a vložíme do trouby, podlijeme masovým vývarem a upečeme.
Šťávu zahustíme pohankovou hladkou moukou a zjemníme čajovou lžičkou másla.
Podáváme s brambory.
Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla