Nadívané telecí hrudí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička máslo
masový vývar
petrželová nať
4 ks vejce (nádivka)
2 lžičky pohanková mouka
100 g pohanka lámanka (nádivka)
1 dl horké mléko (nádivka)
1 lžička máslo (nádivka)
muškátový oříšek (nádivka)
1 kg telecí hrudí

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nádivku.

  2. Pohanku připravíme tak, že ji namočíme do horkého mléka a necháme tak 1/2 hodiny nabobtnat. Pak ji zcedíme, přidáme vejce, 1 čajovou lžičku rozpuštěného másla, nastrouhaný muškátový oříšek, nadrobno nasekanou petrželku a sůl. Vše pořádně promícháme.

  3. Maso umyjeme, nařežeme tak, aby se hrudí dalo naplnit připravenou nádivkou. Hrudí naplníme, zašijeme, osolíme, potřeme olejem a vložíme do trouby, podlijeme masovým vývarem a upečeme.

  4. Šťávu zahustíme pohankovou hladkou moukou a zjemníme čajovou lžičkou másla.

  5. Podáváme s brambory.

  6. Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!