Nadýchané koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
povidla
kysaná smetana
těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
30 g máslo
3 lžíce rum
2 ks žloutek
280 ml mléko
30 g sádlo
35 g droždí
80 g cukr moučka
200 g hladká mouka
300 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, špetky cukru a trošky vlažného mléka připravíme kvásek. Mezitím dáme do mísy obě prosáté mouky, rozpuštěné máslo a sádlo, cukr, špetku soli, žloutky a rum. Když nám kvásek vzejde, přidáme ho k ostatním surovinám spolu s mlékem a zaděláme hladké vláčné těsto, které necháme vykynout.

  2. Po vykynutí těsto dáme na vál a rukama ho roztáhneme na tloušťku asi 2,5 cm. Skleničkou vykrajujeme z těsta kolečka, která smažíme ve větším množství oleje při mírné teplotě, aby byly uvnitř hotové.

  3. Po usmažení dáme koblihy okapat na papírový ubrousek a potom je plníme povidly nebo marmeládou. Na vrch koblih můžeme dát šlehačku nebo kysanou smetanu.

  4. Nadýchané koblihy podáváme jako chutný moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!