Nadýchané koblihy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby olej povidla kysaná smetana těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 30 g máslo 3 lžíce rum 2 ks žloutek 280 ml mléko 30 g sádlo 35 g droždí 80 g cukr moučka 200 g hladká mouka 300 g polohrubá mouka
Postup Nadýchané koblihy recept
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, špetky cukru a trošky vlažného mléka připravíme kvásek. Mezitím dáme do mísy obě prosáté mouky, rozpuštěné máslo a sádlo, cukr, špetku soli, žloutky a rum. Když nám kvásek vzejde, přidáme ho k ostatním surovinám spolu s mlékem a zaděláme hladké vláčné těsto, které necháme vykynout.
Po vykynutí těsto dáme na vál a rukama ho roztáhneme na tloušťku asi 2,5 cm. Skleničkou vykrajujeme z těsta kolečka, která smažíme ve větším množství oleje při mírné teplotě, aby byly uvnitř hotové.
Po usmažení dáme koblihy okapat na papírový ubrousek a potom je plníme povidly nebo marmeládou. Na vrch koblih můžeme dát šlehačku nebo kysanou smetanu.
Nadýchané koblihy podáváme jako chutný moučník k různým příležitostem.