Nadýchané řezy tiramisu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 100 g cukr 10 lžic mascarpone 500 g plnotučné mléko 30 g vanilkový pudinkový prášek těsto 150 g cukr 100 ml olej 4 ks vejce 1 lžíce rum 4 lžíce kakao 100 ml voda 1 balíček prášek do pečiva 300 g polohrubá mouka na ozdobu kakao podle chuti 0 ks vanilkový lusk
Postup Nadýchané řezy tiramisu recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a vanilkou vyšleháme do pěny. Přidáme rum, vlažnou vodu a ještě jednou promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Mouku, kakao s práškem do pečiva prosejeme a přidáme pomalu a za stálého míchání do našlehaných žloutků. Nakonec jemně vmícháme sníh. Ten vmícháme zdola nahoru. Těsto vlijeme plech na vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a pečeme na 180 °C dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout na mřížce.
Zatím si připravíme krém. Dáme vařit mléko s cukrem. Přidáme vydlabaný vanilkový lusk. Pudink rozpustíme v troše studeného mléka a za stálého míchání ho přidáme do mléka. Asi 2 minutky provaříme a odstavíme. Jakmile je krém vychlazený, přidáme mascarpone a dobře promícháme.
Na vychlazený korpus naneseme třetinu vanilkového krému a poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem. Piškoty opět přikryjeme vanilkovým krémem a znovu dáme piškoty namáčené v kávě s rumem. Vrch tiramisu bude ukončen vanilkovým krémem. Řezy tiramisu uložíme do lednice a necháme pár hodin ztuhnout.
Nadýchané řezy tiramisu posypeme kakaem, nakrájíme a můžeme podávat.