Nadýchané řezy tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
100 g cukr
10 lžic mascarpone
500 g plnotučné mléko
30 g vanilkový pudinkový prášek
těsto
150 g cukr
100 ml olej
4 ks vejce
1 lžíce rum
4 lžíce kakao
100 ml voda
1 balíček prášek do pečiva
300 g polohrubá mouka
na ozdobu
kakao
podle chuti
0 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a vanilkou vyšleháme do pěny. Přidáme rum, vlažnou vodu a ještě jednou promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Mouku, kakao s práškem do pečiva prosejeme a přidáme pomalu a za stálého míchání do našlehaných žloutků. Nakonec jemně vmícháme sníh. Ten vmícháme zdola nahoru. Těsto vlijeme plech na vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a pečeme na 180 °C dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout na mřížce.

  2. Zatím si připravíme krém. Dáme vařit mléko s cukrem. Přidáme vydlabaný vanilkový lusk. Pudink rozpustíme v troše studeného mléka a za stálého míchání ho přidáme do mléka. Asi 2 minutky provaříme a odstavíme. Jakmile je krém vychlazený, přidáme mascarpone a dobře promícháme.

  3. Na vychlazený korpus naneseme třetinu vanilkového krému a poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem. Piškoty opět přikryjeme vanilkovým krémem a znovu dáme piškoty namáčené v kávě s rumem. Vrch tiramisu bude ukončen vanilkovým krémem. Řezy tiramisu uložíme do lednice a necháme pár hodin ztuhnout.

  4. Nadýchané řezy tiramisu posypeme kakaem, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!