Čokoládová pěna s malinovou omáčkou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 2 ks vejce 2 ks vejce 50 g cukr krupice 50 g cukr krupice želatina želatina 200 g bílá čokoláda citronová šťáva 100 ml smetana ke šlehání 100 ml smetana ke šlehání kávový likér čerstvé maliny mražené maliny 200 g čokoláda s vysokým obsahem kakaa
Postup Čokoládová pěna s malinovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu. 1 - 2 plátky želatiny necháme namočit ve vodě. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřeme do pěny
Do misky nalijeme vychlazenou smetanu a jemně vyšleháme. Rozpuštěnou čokoládu sundáme stranou a na vodní lázni ještě svižně promícháme pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidáme pár kapek kávového likéru, želatinu, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojíme
Vyndáme skleničky, naplníme je do poloviny čokoládovou pěnou a dáme zchladit do ledničky. Mezitím si připravíme variantu z bílé čokolády, u které postupujeme úplně stejným způsobem
Vychlazenou čokoládu vyndáme z ledničky, navrstvíme na ni pěnu z bílé čokolády a dáme opět zchladit
Teď si uvaříme malinovou omáčku: zmražené maliny dáme do kastrůlku, přidáme asi 3 lžíce cukru, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozvařit. Rozvařenou omáčku přecedíme
Na vychladlou čokoládovou pěnu nalijeme malinovou omáčku a ozdobíme čerstvými malinami
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!