Nadýchané tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 cl rum
1 ks lučina
30 dkg piškoty
20 dkg cukr moučka
1 kelímek kysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
150-200 g čerstvé jahody
2 kelímky pomazánkové máslo
5 cl instantní káva
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme pomazánkové máslo, hustou kysanou smetanu, velkou lučinu a cukr. Do jiné misky vlijeme smetanu ke šlehání, vyšleháme ji do tuha. Ve 100 ml vlažné vody rozmícháme ztužovač a promícháme ho s vyšlehanou smetanou. Poté vše smícháme.

  2. Do připravené formy vyskládáme piškoty na dno a po stranách. Rozpustnou kávou s rumem pokapeme po lžičkách piškoty. Dáme vrstvu krému, vrstvu na plátky nakrájených jahod, krém, piškoty a znovu krém. Pro ozdobu posypeme jemně kakaem. Nadýchané tiramisu dáme do lednice a necháme nejméně 2 hodiny tuhnout.

  3. Ztuhlé nadýchané tiramisu nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!