Nadýchané tiramisu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 cl rum 1 ks lučina 30 dkg piškoty 20 dkg cukr moučka 1 kelímek kysaná smetana 1 kelímek smetana ke šlehání 150-200 g čerstvé jahody 2 kelímky pomazánkové máslo 5 cl instantní káva 1 balíček ztužovač šlehačky
Postup Nadýchané tiramisu recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme pomazánkové máslo, hustou kysanou smetanu, velkou lučinu a cukr. Do jiné misky vlijeme smetanu ke šlehání, vyšleháme ji do tuha. Ve 100 ml vlažné vody rozmícháme ztužovač a promícháme ho s vyšlehanou smetanou. Poté vše smícháme.
Do připravené formy vyskládáme piškoty na dno a po stranách. Rozpustnou kávou s rumem pokapeme po lžičkách piškoty. Dáme vrstvu krému, vrstvu na plátky nakrájených jahod, krém, piškoty a znovu krém. Pro ozdobu posypeme jemně kakaem. Nadýchané tiramisu dáme do lednice a necháme nejméně 2 hodiny tuhnout.
Ztuhlé nadýchané tiramisu nakrájíme a můžeme podávat.