Nejlepší maďarský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks rajčata
9 ks cibule
1 balení rajčatový protlak
1 balení chilli
6 ks zelená paprika
500 g hovězí kližka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Šest větších cibulí nakrájíme na kousky a hovězí maso nakrájíme na malé kousky (cca 2 x 2 cm)

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova až téměř do hněda a poté přidáme nakrájené hovězí maso. Maso necháme lehce orestovat a přidáme sůl, mletou papriku a chilli. Podlijeme trochou vody a necháme dusit.

  3. Mezitím nakrájíme na kousky zeleninu - 6 rajčat, 6 paprik a 3 cibule. Papriky a rajčata rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny přidáme 2 nakrájené cibule a odložíme prozatím stranou.

  4. Druhou polovinu nakrájené zeleniny přidáme do guláše, k tomu malý rajčatový protlak a necháme vařit do změknutí masa. Poté přidáme zbytek zeleniny a vaříme 2 - 3 minuty, aby zelenina zůstala křupavá. Dosolíme podle chuti a přidáme chilli! Maďarský guláš přeci musí pálit.

  5. Nejlepší maďarský guláš podáváme s pečivem, těstovinami nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!