Nejlepší maďarský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks rajčata 9 ks cibule 1 balení rajčatový protlak 1 balení chilli 6 ks zelená paprika 500 g hovězí kližka podle potřeby olej podle chuti sůl mletá sladká paprika
Postup Nejlepší maďarský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Šest větších cibulí nakrájíme na kousky a hovězí maso nakrájíme na malé kousky (cca 2 x 2 cm)
Nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova až téměř do hněda a poté přidáme nakrájené hovězí maso. Maso necháme lehce orestovat a přidáme sůl, mletou papriku a chilli. Podlijeme trochou vody a necháme dusit.
Mezitím nakrájíme na kousky zeleninu - 6 rajčat, 6 paprik a 3 cibule. Papriky a rajčata rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny přidáme 2 nakrájené cibule a odložíme prozatím stranou.
Druhou polovinu nakrájené zeleniny přidáme do guláše, k tomu malý rajčatový protlak a necháme vařit do změknutí masa. Poté přidáme zbytek zeleniny a vaříme 2 - 3 minuty, aby zelenina zůstala křupavá. Dosolíme podle chuti a přidáme chilli! Maďarský guláš přeci musí pálit.
Nejlepší maďarský guláš podáváme s pečivem, těstovinami nebo knedlíky.