Nejlepší vánoční pracny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
180 g máslo
10 g kakao
1 ks citron
6 ks hřebíček
100 g ořechy
1 lžička mletá skořice
250 g hladká mouka
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na vále smícháme prosátou mouku s cukrem, mletým kořením (skořice, hřebíček), kakaem, ořechy a špetkou soli. Do směsi na hrubém struhadle nastrouháme studené máslo. Promícháme a nakonec zaděláme rozkvedlaným vejcem. Zaděláme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout, nejlépe do druhého dne.

  2. Formičky na pracny velmi spoře vymažeme máslem a plníme těstem po okrajích formičky. Pracny pečeme v předehřáté troubě asi 5 minut.

  3. Ještě horké vánoční pracny vyklopíme na vál a pocukrujeme ze všech stran směsí moučkového a vanilkového cukru.

  4. Nejlepší vánoční pracny podáváme na tác s ostatním cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!