Německý bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce hrášek
300 g brambory
30 g cibule
1 ks jablko
1 ks okurka
100 g kořenová zelenina
zálivka
cukr
70 g olej
sůl
1 ks žloutek
0.5 ks citron

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme zvlášť očištěnou kořenovou zeleninu a brambory. Vše vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, rovněž i okurku, oloupané jablko a čerstvou cibuli, přidáme také hrášek. Důkladně promícháme.

  2. Bramborový salát spojíme jemnou olejovou majonézou.Tu si připravíme vymícháním žloutku s olejem, cukrem, solí a šťávou z půlky citronu.

  3. Aby byl salát výživnejší, můžeme do něj nastrouhat část zeleniny syrové. Místo olejové můžeme udělat majonézu mléčnou nebo tvarohovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!