Nenáročná hovězí roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
sůl
1 svazeček petrželka
4 ks cibule
1 ks celer
2 ks mrkev
800 g hovězí maso
4 ks sterilovaná okurka
podle potřeby
olej
máslo
mléko
hladká mouka
hovězí vývar
pikantní hořčice
podle chuti
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso rozdělíme na 4 plátky tak, aby každý plátek měl asi 200 gramů. Plátky opláchneme a dobře osušíme. Pak je potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.

  2. Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a dvě nakrájíme s okurkami také na proužky. Nakrájené suroviny rozdělíme na plátky masa, srolujeme a přichytneme kuchyňskou nití nebo párátky. Zbylou cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev a celer oloupeme a nasekáme nadrobno.

  3. V hrnci s troškou oleje hovězí závitky orestujeme do hněda ze všech stran. Přidáme cibuli, nasekanou zeleninu i s petrželkou. Chvilku restujeme a podlijeme teplým vývarem nebo vodou. Hrnec přikryjeme a dusíme při mírné teplotě asi 40 - 50 minut. Občas promícháme a podle potřeby maso podlijeme.

  4. V jiné pánvi necháme rozpustit máslo. Přidáme za stálého míchání mouku a horké mléko. Mícháme dobře, ať nemáme hrudky. Jakmile je maso pěkně měkké, můžeme zahustit základ omáčky připravenou jíškou. Hustotu uděláme podle gusta. Omáčku dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Hovězí roládu vyjmeme a opatrně zbavíme párátek nebo nitě.

  5. Nenáročnou hovězí roládu podáváme jako hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!