Norská krémová polévka z ryb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
máslo
1 lžíce ocet
3 ks žloutek
4 dl mléko
2 dl smetana
2 l voda
6 ks mrkev
0.5 dl hladká mouka
1 ks celerová nať
500 g odřezky z mořských ryb

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme podélně. Mrkev uvaříme ve vodě i s celerovou natí doměkka (asi 15 minut). K zelenině přidáme rybí maso (losos, treska nebo jiná ryba) a vaříme dalších 15 minut. Maso vyjmeme a vývar scedíme.

  2. Smícháme máslo s moukou a vmícháme do polévky. Prohříváme pod bodem varu cca 30 minut. Smetanu, žloutky, cukr a ocet smícháme a vmícháme do horkého mléka. Směs přidáme do rybí polévky. Krémovou polévku z ryb prohřejeme, ale už nesmíme vařit.

  3. Norskou krémovou polévku z ryb rozlijeme do hlubokých talířů nebo misek a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!