Norská krémová polévka z ryb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr máslo 1 lžíce ocet 3 ks žloutek 4 dl mléko 2 dl smetana 2 l voda 6 ks mrkev 0.5 dl hladká mouka 1 ks celerová nať 500 g odřezky z mořských ryb
Postup Norská krémová polévka z ryb recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nakrájíme podélně. Mrkev uvaříme ve vodě i s celerovou natí doměkka (asi 15 minut). K zelenině přidáme rybí maso (losos, treska nebo jiná ryba) a vaříme dalších 15 minut. Maso vyjmeme a vývar scedíme.
Smícháme máslo s moukou a vmícháme do polévky. Prohříváme pod bodem varu cca 30 minut. Smetanu, žloutky, cukr a ocet smícháme a vmícháme do horkého mléka. Směs přidáme do rybí polévky. Krémovou polévku z ryb prohřejeme, ale už nesmíme vařit.
Norskou krémovou polévku z ryb rozlijeme do hlubokých talířů nebo misek a podáváme.