Norská treska pečená v majonéze recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 3 lžíce strouhanka 1 ks cibule 200 g majonéza 600 g filé z tresky 1 hrst sekaná petrželka mletý černý pepř podle potřeby tuk na vymazání
Postup Norská treska pečená v majonéze recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme, nasekáme najemno a v rozehřátém oleji ji restujeme dozlatova.
Tresku nakrájíme na filátka, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěné zapékací formy. Rybu posypeme restovanou cibulí a nasekanou petrželkou. Nakonec ji přelijeme majonézou. Tresku v majonéze vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Pak vše posypeme strouhankou a při 210 °C dopečeme dozlatova.
Norská treska pečená v majonéze je vynikající s vařenými brambory.