Nudle s chřestem a šunkou v sýrové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
350 ml voda
3 - 4 lžíce mozzarella
1,5 lžička hladká mouka
citronová šťáva
50 ml suché bílé víno
200 ks široké nudle
100 g dušená šunka
mletý černý pepř
300 g zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Zelený chřest vypereme pod tekoucí vodou, dřevnaté části odřízneme a spodní části stonku podle potřeby oloupeme škrabkou. V širším kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu se lžičkou másla a vínem, ve které chřest povaříme asi 2 - 3 minuty tak, aby byl akorát na skus. Poté chřest vyjmeme, zchladíme v ledové vodě a nakrájíme na kousky. Vývar uchováme

  2. Nudle připravíme podle návodu na obalu. Šunku nakrájíme na drobné nudličky. Na hluboké pánvi ze lžičky másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem z chřestu a 15 - 20 minut povaříme. Pak do omáčky přidáme jemně nakrájenou šunku a strouhaný sýr. Jakmile se sýr rozpustí a omáčka zhoustne, vše promícháme s chřestem a vařenými nudlemi. Pokrm podle chuti přisolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou

  3. Nudle s chřestem a šunkou v sýrové omáčce rozdělíme na porce a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!