Nudle s chřestem a šunkou v sýrové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 350 ml voda 3 - 4 lžíce mozzarella 1,5 lžička hladká mouka citronová šťáva 50 ml suché bílé víno 200 ks široké nudle 100 g dušená šunka mletý černý pepř 300 g zelený chřest
Postup Nudle s chřestem a šunkou v sýrové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Zelený chřest vypereme pod tekoucí vodou, dřevnaté části odřízneme a spodní části stonku podle potřeby oloupeme škrabkou. V širším kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu se lžičkou másla a vínem, ve které chřest povaříme asi 2 - 3 minuty tak, aby byl akorát na skus. Poté chřest vyjmeme, zchladíme v ledové vodě a nakrájíme na kousky. Vývar uchováme
Nudle připravíme podle návodu na obalu. Šunku nakrájíme na drobné nudličky. Na hluboké pánvi ze lžičky másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem z chřestu a 15 - 20 minut povaříme. Pak do omáčky přidáme jemně nakrájenou šunku a strouhaný sýr. Jakmile se sýr rozpustí a omáčka zhoustne, vše promícháme s chřestem a vařenými nudlemi. Pokrm podle chuti přisolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou
Nudle s chřestem a šunkou v sýrové omáčce rozdělíme na porce a ihned podáváme.