Nugátové věnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
2 ks žloutek
50 g mandle
200 g marcipán
1 balíček vanilkový cukr
krém
1 ks máslo
7 ks žloutek
6 lžic mléko
3 lžíce nugeta
7 lžic cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Mandle umeleme najemno.

  2. Marcipán nakrájíme nadrobno a přidáme k němu mleté mandle,žloutky, celé vejce a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto.

  3. Předehřejeme troubu na 170 °C (horkovzdušná na 150 °C).

  4. Těsto dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým nádstavcem a s rozestupy ho stříkáme na pečicí papír do tvaru věnečků. Věnečky pečeme asi 15 minut. Poté je vyjmeme a necháme vychladnout asi tak 60 minut.

  5. Mezitím si připravíme krém, který vyšleháme ze žloutků, mléka, cukru, másla a třech lžic nugety.

  6. Nugátový krém naplníme do cukrářského sáčku a po vychladnutí věnečků ho nastříkáme do jejich středů.

  7. Věnečky připravujeme krátce před vánocemi, aby byly dostatečně čerstvé a křehké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!