Nugátové věnečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 2 ks žloutek 50 g mandle 200 g marcipán 1 balíček vanilkový cukr krém 1 ks máslo 7 ks žloutek 6 lžic mléko 3 lžíce nugeta 7 lžic cukr moučka
Postup Nugátové věnečky recept
Postup přípravy receptu
-
Mandle umeleme najemno.
Marcipán nakrájíme nadrobno a přidáme k němu mleté mandle,žloutky, celé vejce a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto.
Předehřejeme troubu na 170 °C (horkovzdušná na 150 °C).
Těsto dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým nádstavcem a s rozestupy ho stříkáme na pečicí papír do tvaru věnečků. Věnečky pečeme asi 15 minut. Poté je vyjmeme a necháme vychladnout asi tak 60 minut.
Mezitím si připravíme krém, který vyšleháme ze žloutků, mléka, cukru, másla a třech lžic nugety.
Nugátový krém naplníme do cukrářského sáčku a po vychladnutí věnečků ho nastříkáme do jejich středů.
Věnečky připravujeme krátce před vánocemi, aby byly dostatečně čerstvé a křehké.