Ohnivá pánev čerta Šmajstrla recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks pórek 100 ml pivo 2 ks chilli paprička 50 ml olivový olej 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 4 ks střední cibule 1 kelímek strouhaný křen mletý černý pepř 400 g kuřecí řízek 200 g klobáska 1 konzerva červené fazole v chilli omáčce 200 g čerstvé nebo sterilované žampiony 200 g vepřové plecko (kotleta bez kosti)
Postup Ohnivá pánev čerta Šmajstrla recept
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky, žampiony a restujeme tak 3 -5 minut. Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme. Přidáme plechovku fazolí (podle potřeby i s trochou nálevu) a prohřejeme. Okořeníme podle chuti.
Podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem. Vhodnou přílohou k ohnivé pánvi čerta Šmajstrla jsou hranolky, americké brambory a pečivo.