Ohnivé maso se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
2 lžičky solamyl
1 dl sójová omáčka
400 g kuřecí maso
300 ml studená voda
1 lžička mletý černý pepř
1 balíček mražená čínská zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuřecí nebo vepřové maso si nakrájíme na nudličky, které vložíme do misky. Přidáme jeden utřený stroužek česneku a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme pár kapek oleje, zasypeme pepřem a promícháme. Nesolíme, protože sójová omáčka je slaná dost.

  2. Mezitím si uvaříme zeleninu ve vroucí osolené vodě. Nemusí být přímo čínská, dobrá je i country.

  3. Maso prudce orestujeme, po chvíli přidáme uvařenou zeleninu a ještě pár minut restujeme. V hrníčku si rozmícháme vodu se solamylem, vlijeme ji na směs a mícháme tak dlouho, dokud nám směs nezačne houstnout. Pak už jen ohnivé maso chvilku podusíme.

  4. Ohnivé maso se zeleninou můžeme podávat s hranolky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!