Ohnivé tango recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml rum
1 pomeranč
10 ks hřebíček
250 ml pomerančový džus
1 l červené víno
podle chuti
cukr
limetková šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč důkladně omyjeme a osušíme. Kůru oloupeme do spirály na ozdobu. Zbylou kůru odstraníme. Oloupaný pomeranč rozebereme na měsíčky a nakrájíme na drobné kousky.

  2. Víno svaříme s džusem a hřebíčky. Nenecháme dlouho vařit, aby alkohol nevyprchal. Odstavíme z plotny a přilijeme rum. Nápoj osladíme podle chuti, promícháme a přelijeme do servírovací nádoby.

  3. Do nádoby vmícháme pomeranč a ozdobíme spirálou z kůry. Ohnivé tango naléváme do skleněných nebo hliněných pohárů. Podle chuti můžeme ochutit šťávou z limetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!