Panzanela s pečenými rajčaty recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 ks citron 1 hrst bazalka 300 g mozzarella 60 ml olivový olej mletý pepř 350 g cherry rajčátka 80 g salátové listy 1 plátek světlý chléb
Postup Panzanela s pečenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C
Rajčata dáme na pekáč, přelijeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Pečeme 20 - 25 minut, nebo dokud nezačnou rajčata hnědnout. Poté je necháme vychladit
Zbývající olej rozehřejeme na pánvi, nalámeme do něj chleba na větší kousky a opékáme 2 - 3 minuty, nebo dokud nebude zlatohnědý a křupavý
Salátové listy rozložíme na servírovací talíře, posypeme je pečenými rajčaty a opečeným chlebem. Mozzarellu natrháme na větší kousky a nasypeme je navrch. Na hrubé kousky natrháme také bazalkové lístky a dáme je na salát. Polijeme citronovou šťávou a podáváme.