Omáčka z cibule a strouhanky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g strouhanka
225 ml mléko
10 ks hřebíček
1 ks středně velká cibule
1 lžíce smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana
podle chuti
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli překrojíme napůl a zapícháme do ní hřebíčky. Pak ji dáme do kastrolu spolu s bobkovým listem a přilijeme mléko. Pomalu uvedeme do varu.

  2. Omáčku odstavíme z plotny, přikryjeme poklicí a necháme stát nejméně hodinu. Poté vyjmeme cibuli a koření, přidáme strouhanku a na mírném ohni zahříváme, dokud strouhanka nenabobtná a omáčku nezahustí.

  3. Těsně před podáváním omáčku z cibule a strouhanky přihřejeme a vmícháme šlehačku nebo zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!