Omáčka z cibule a strouhanky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g strouhanka 225 ml mléko 10 ks hřebíček 1 ks středně velká cibule 1 lžíce smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana podle chuti bobkový list mletý černý pepř
Postup Omáčka z cibule a strouhanky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli překrojíme napůl a zapícháme do ní hřebíčky. Pak ji dáme do kastrolu spolu s bobkovým listem a přilijeme mléko. Pomalu uvedeme do varu.
Omáčku odstavíme z plotny, přikryjeme poklicí a necháme stát nejméně hodinu. Poté vyjmeme cibuli a koření, přidáme strouhanku a na mírném ohni zahříváme, dokud strouhanka nenabobtná a omáčku nezahustí.
Těsně před podáváním omáčku z cibule a strouhanky přihřejeme a vmícháme šlehačku nebo zakysanou smetanu.