Omeleta pro velké jedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
3 ks brambory
1 ks cibule
2 ks žampiony
50 g mražená zelenina
podle chuti
sůl
koření
kabanos
tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme do poloměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Kabanos nebo jinou uzeninu podle chuti nakrájíme na kostičky. Dobré je i mleté maso.

  2. Na pánvi osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme brambory a opékáme dozlatova. Dále přidáme mraženou zeleninu, kterou máme rádi, žampiony a kabanos nebo jinou uzeninu. Osolíme a přidáme koření podle chuti. Já dávám kari, čtyřbarevný pepř, česnek a chilli.

  3. Rozkvedláme si 2 - 3 vejce a zalijeme jím omeletu, až budou suroviny uvařené. Na mírném plameni vaříme asi 2 minuty a poté posypeme strouhaným sýrem.

  4. Druhá varianta je, že místo mražené zeleniny dáme pokrájená cherry rajčata a místo uzeniny tuňáka. K téhle variantě se sýr moc nehodí. Místo brambor můžeme použít knedlík, když nám třeba zbude od oběda. Lepší je ovšem knedlík bramborový.

  5. Omeletu pro velké jedlíky ihned podáváme jako dobrý sytý oběd nebo večeři. K omeletě můžeme servírovat nakrájenou čerstvou zeleninu nebo různé zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!