Opékané marinované tofu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
zázvor
1 balíček tofu
mletý pepř
1 lžíce sojová omáčka
mletá paprika
chilli koření
1 lžíce hoisin omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Tofu důkladně osušíme a pak ho nakrájíme přibližně na centimetrové kostky. V pánvi rozpálíme olej a vložíme do něj tofu, opekáme ze všech stran do zhnědnutí

  2. Mezitím v misce smícháme hoisin omáčku, sojovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor a koření dle chuti. Opečené kostky tofu přendáme do misky s marinádou, důkladně promícháme. Necháme odležet dle časových možností

  3. Znovu rozehřejeme pánev, případně přidáme olej, vložíme tofu i s marinádou a za občasného míchání krátce opékáme

  4. Opékané tofu v marinádě podáváme s rýží a dušenou/grilovanou/čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!