Ořechové perníčky s rumovou polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 3 ks hřebíček 2 lžíce med 250 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice 650 g hladká mouka 1 ks citronová kůra 100 g vlašské ořechy 10 g kypřící prášek do perníku poleva 2 lžíce rum 200 g cukr moučka 2 lžíce horká voda podle potřeby tuk na vymazání
Postup Ořechové perníčky s rumovou polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Vlašské ořechy rozemeleme nebo nastrouháme. Citron dobře omyjeme a nastrouháme jeho kůru. Hřebíčky důkladně roztlučeme.
Vejce s cukrem utřeme, přidáme med, mletou skořici, roztlučené hřebíčky, nastrouhanou citronovou kůru, kypřící prášek do perníku a vše dobře promícháme. Pak přidáme rozemleté vlašské ořechy, hladkou mouku a opět dobře promícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto, které necháme 3 hodiny odpočívat.
Na pomoučněném vále těsto rozválíme na 1 cm silný plát a malými formičkami vykrajujeme perníčky. Dáme je na tukem vymazaný plech. Místo vymazání tukem můžeme použít pečící papír. Ořechové perníčky pak upečeme v předehřáté troubě.
Upečené perníčky potřeme rumovou polevou, kterou vytvoříme tak, že cukr, horkou vodu a rum umícháme do hustější konzistence.
Ořechové perníčky s rumovou polevou podáváme jako velmi chutné a voňavé vánoční cukroví.