Chlebíček se zelím a uzeným recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

80 ml olej
3 ks vejce
150 ml mléko
2 lžičky koření
180 g hladká mouka
200 g uzené maso
200 g tvrdý sýr
200 g kysané zelí
1 balení kypřicí prášek

Postup přípravy receptu

  1. Sýr a uvařené uzené maso si nakrájíme na menší kostky

  2. K přípravě těsta budeme potřebovat jen jednu misku a vidličku nebo metličku. Nejprve rozšleháme celá vejce, poté zašleháme mléko a olej. Po smíchání tekutých surovin vmícháme do mouky kypřicí prášek (nebo sáček sušeného droždí) a poté smícháme s obsahem ve velké míse. Nyní do směsi vmícháme nakrájené uzené maso, sýr, propláchlé kysané zelí a oblíbené koření

  3. Po důkladném smíchání nalijeme směs do předem máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na chlebíček a pečeme na 175 °C dozlatova, cca 40 minut

  4. Propečenost chlebíčku můžeme otestovat špejlí. Po vytažení necháme ještě cca 5 minut ve formě, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout

  5. Vychladlý slaný chlebíček se zelím a uzeným masem krájíme na plátky a podáváme samostatně či jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!