Chlebíček se zelím a uzeným recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 80 ml olej 3 ks vejce 150 ml mléko 2 lžičky koření 180 g hladká mouka 200 g uzené maso 200 g tvrdý sýr 200 g kysané zelí 1 balení kypřicí prášek
Postup Chlebíček se zelím a uzeným
Postup přípravy receptu
-
Sýr a uvařené uzené maso si nakrájíme na menší kostky
K přípravě těsta budeme potřebovat jen jednu misku a vidličku nebo metličku. Nejprve rozšleháme celá vejce, poté zašleháme mléko a olej. Po smíchání tekutých surovin vmícháme do mouky kypřicí prášek (nebo sáček sušeného droždí) a poté smícháme s obsahem ve velké míse. Nyní do směsi vmícháme nakrájené uzené maso, sýr, propláchlé kysané zelí a oblíbené koření
Po důkladném smíchání nalijeme směs do předem máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na chlebíček a pečeme na 175 °C dozlatova, cca 40 minut
Propečenost chlebíčku můžeme otestovat špejlí. Po vytažení necháme ještě cca 5 minut ve formě, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout
Vychladlý slaný chlebíček se zelím a uzeným masem krájíme na plátky a podáváme samostatně či jako přílohu.