Mleté řízky s mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vejce
strouhanka
1 ks žloutek
2 balíčky mozzarella
hladká mouka
olej na smažení
mletá pálivá paprika
600 g mleté míchané maso

Postup přípravy receptu

  1. Mozzarellu necháme odkapat a nastrouháme na hrubé straně struhadla, sýr můžeme i nakrájet najemno

  2. Mleté maso promícháme se žloutkem, mletou paprikou, solí a nastrouhanou mozzarellou. Masovou směs přikryjeme a uložíme asi na 30 minut do lednice

  3. Z masové hmoty tvoříme stejnoměrné asi 0,5 cm silné placky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance

  4. Připravené mleté řízky s mozzarellou smažíme na oleji dozlatova z obou stran a ukládáme na sací kartu

  5. Mleté řízky s mozzarellou podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!