Orientální 'Kumpir'ze sladkých brambor s rukolou, avokádem, koriandro-kyselou smetanou a chipsy z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
15 g koriandr
1 ks avokádo
50 g rukola
130 ml olivový olej
2 lžíce vinný ocet
200 g kyselá smetana
50 g balkánský sýr
1 ks červená řepa
2 ks sladká brambora
podle chuti
1 g sůl a pepř
1 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Krok 1: Omýt sladke brambory. Neoloupane spolecne s 1 lzici soli vlozit do hrnce - prelejte az do kompletniho pokryti s vodou. Dovizt vodu k varu a cca 40-45 minut domeka varit. Omyt cervenou repu, oloupat, odstranit stonek a s kruhadlem nebo ostrem nozem nakrajet na velmi tenke platky.

  2. Krok 2: V pánvi rozpalte pri vysokych stupnu 100ml olivoveho oleje - v totoznem smazte dokrupava porci po porci Vsechny platky červené řepy - Vzdy cca 2-3 minuty. Otacejte je pritom pravidelne. Na vychlazeni polozte Vsechny chipsy z cervene repy na kuchynsky papir - okorenit jednou dokola cca s 1/4 lzicky soli.

  3. Krok 3: Rozpulit avokado, odstranit jadro, vyjmout duzinu - a nakrajet avokado na cca 0,5cm siroke spaliky. Feta nahrubo s vydlickou rozmackat. Koriandr omyt, dosucha vyklepat - spolecne ze stonkem dopodrobna nasekat.

  4. Krok 4: V jedne nadobce smichat kyselou smetanu s nasekanem koriandrem a okorenit s 1/2 lzickou soli a 1/2 lzickou peprem. V dalsi nadobce smichat 2 lzice olivoveho oleje a 2 lzice vinneho ocetu k jedne 'Vinaigrette' - pridat 1/2 lzicky soli, 1/2 lzicky cukru a 1/2 lzicky pepre.

  5. Krok 5: Odlejte vodu z hrnce ze sladkymi brambory, rozpulte je a nachystejte je na 2 taliri. Vyskrabte na dekoraci trosku vnitrku sladkych brambor. Zbytek sladkych brambor trosku povolte - prekapejte je s 1 lzici olivoveho oleje. Naplnit s koriandro-kyselou smetanou. Umyt rukolu, dosucha vyklepat - chvilku pred servirovanim smichat s 'Vinaigrette'.

  6. Krok 6: Marinovanou rukolu, avokadove spalicky a fetu podat na naplnene sladke brambory. Ozdobte dokola s cips z cervene repy. Navrch rozdrobte nakonec vyskrabany vnitrek sladkých brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!