Originální italská pizza s omáčkou Sugo di pomodoro recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 4 stroužky česnek 1 kg rajčata 1 ks cibule 1 ks mrkev 4 lžíce olivový olej 15 lístků čerstvá bazalka podle chuti sůl mletý černý pepř těsto 2 špetky sůl 3 dl voda 2 lžíce olivový olej 500 g hladká mouka 10 g sušené droždí
Postup Originální italská pizza s omáčkou Sugo di pomodoro recept
Postup přípravy receptu
-
Do větší misky nasypeme odváženou mouku, sušené droždí a sůl. Směs zamícháme, přidáme olivový olej a poté vodu. Znovu zamícháme vařečkou, aby se těsto spojilo a potom 5 minut hněteme hnětačem. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Když se bude těsto lepit, přisypeme ještě trochu mouku a znovu hněteme. Těsto by se nemělo rozpadat, ale nemělo by být ani moc tvrdé. Hotové těsto na pizzu necháme odležet.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou velkou mrkev a oloupanou velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata oloupeme a nasekáme na kousky.
Do větší pánve přidáme olej a na rozpáleném oleji zpěníme prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou mrkev a cibuli. Po 3 minutách přidáme nasekaná rajčata a vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Omáčku dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat i trochu cukru. Omáčku necháme v klidu vychladnout.
Než omáčka vychladne, vložíme do hmoždíře lístky z bazalky, sůl, trochu pepře a rozdrtíme. Na závěr do hmoždíře přidáme trochu olivového oleje a promícháme. Směs z hmoždíře přidáme do omáčky a promícháme.
Těsto rozdělíme na dvě části, vytvarujeme dva bochánky a válečkem vytvoříme dvě velké placky. Placky vložíme rovnou na plech nebo do remosky. V remosce se pizza dělá asi nejlépe. Těsto důkladně potřeme omáčkou a přidáme na ni vše, na co máme chuť, sami Italové o pizze říkají, že je to jídlo 20 tisíc chutí.
Připravenou italskou pizzu vložíme do trouby a pečeme asi 12 minut při teplotě 250 °C.
Originální italskou pizzu s omáčkou Sugo di pomodoro po dopečení ihned podáváme jako chutný oběd nebo večeři.