Oříškové hrudky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce rum
100 g rozinky
100 g čokoláda na vaření
200 g lískové oříšky
100 g mléčná čokoláda
50 g tuk (100%)
1-2 lžíce malcao
podle chuti
kandované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si rozinky v misce pokapeme rumem a necháme odstát.

  2. Oříšky rozdrtíme. Čokoládu nalámeme na kousky a vhodíme do menšího hrnce spolu s tukem. Ve vodní lázni necháme polevu rozpustit. Přimícháme malcao. Sejmeme z ohně a necháme pár minut stát, aby čokoláda nebyla příliš horká.

  3. K rozpuštěné čokoládě dáme rozinky, oříšky a podle chuti i kandované ovoce. Množství ingrediencí záleží na nás, pokud chceme mít spíše čokoládovou pochoutku, s "náplní" šetříme. Oříšky a ovoce však dodají hrudkám na chuti.

  4. Směs na oříškové hrudky necháme chvili tuhnout, pak tvoříme lžičkou kopečky, které pokládáme buďto na plát alobalu nebo do papírových košíčků. Necháme zatuhnout.

  5. Oříškové hrudky uvítáme na Vánoce, ale i jako cukroví pro svátečnější příležitost nebo nedělní posezení s rodinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!