Ostrá jihoamerická polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 lžíce olej
300 g brambory
1 ks cibule
1 ks ananas
1 ks chilli paprička
1 ks červená paprika
2-3 lžíce citronová šťáva
1 ks zelená paprika
750 ml zeleninový vývar
2 sklenky sterilované červené fazole
podle chuti
sůl
pepř
mletá sladká paprika
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papriku omyjeme, očistíme a najemno nakrájíme. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostky.

  2. Olej rozehřejeme, podusíme na něm cibuli, chilli papričku a papriky. Po chvíli přidáme zeleninový vývar, brambory a sterilované fazole. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Ananas oloupeme, dužinu bez košťálu nakrájíme na kostičky a dáme do polévky spolu s citronovou šťávou a cukrem. Necháme přejít varem a dochutíme sladkou paprikou a worcesterskou omáčkou.

  4. Ostrou jihoamerickou polévku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!