Ostrá rajčatová omáčka k tacos recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.5 lžičky sůl
6 ks rajče
4 ks feferonka
1 ks chilli paprička
1 lžička oregano
0.5 lžičky pepř
1 ks menší cibule
podle potřeby
máslo
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.

  2. Přidáme na plátky nakrájené chilli papričky, feferonky a oloupaná, nadrobno nakrájená (možno i pomačkaná) rajčata.

  3. Přidáme sůl, pepř a oregano, přikryjeme pokličkou a necháme dusit přibližně 45 minut (za stálého podlévání vodou).

  4. Připravenou směsí plníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme a dáme na 20 minut dnem vzhůru. Necháme odležet alespoň půl dne v chladu.

  5. Ostrou rajčatovou omáčku k tacos podáváme studenou k mexickým (i kupovaným) tacos.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!