Ostružinový krém s medem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce med
500 ml smetanový jogurt
4 hrstě čerstvé ostružiny
omáčka
2 lžíce cukr
100 ml voda
250 g ostružiny
na ozdobu
hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme ostružinovou omáčku. Do kastrůlku vložíme očištěné a omyté ostružiny, přidáme cukr a vodu. Promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu. Omáčka je hotová, až je ovoce měkké.

  2. Bílý smetanový jogurt našleháme s medem. Čerstvé ostružiny očistíme, omyjeme a polovinu rozdělíme do čtyř sklenic nebo misek. Ovoce zakápneme připravenou ostružinovou omáčkou a přidáme medový jogurt. Poté do sklenic nasypeme zbylé ostružiny, které opět zalijeme omáčkou.

  3. Dezert posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!