Ostrý nudlový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 2 ks vejce - - máslo 2 ks rajčata 200 ml šlehačka 1 svazek bazalka 2 ks feferonky 150 g smetana kysaná - - pepř mletý 400 g těstoviny - - sýr strouhaný - - oříšek muškátový - - tabasko 1 ks cibule zelená
Postup Ostrý nudlový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Nudle, kolínka, nebo jiné těstoviny dáme vařit do osolené vody na skus, pak scedíme, přelijeme vodou a necháme okapat. Rajčata nakrájíme na kousky, zelenou cibuli na plátky, feferonky zbavíme jadýrek a také nakrájíme. Bazalku natrháme. Na másle podusíme cibulku a feferonky, dochutíme solí, pepřem, tabaskem. Kysanou smetanu smícháme se šlehačkou, vejci a muškátovým oříškem. Těstoviny se zeleninovou směsí smícháme, přidáme bazalku, vložíme do vymazané zapékací misky a přelijeme směsí smetany a vajec. Posypeme strouhaným sýrem, vločkami másla a zapékáme při 180 st. 30-40 minut.