Ostrý nudlový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 ks vejce
- - máslo
2 ks rajčata
200 ml šlehačka
1 svazek bazalka
2 ks feferonky
150 g smetana kysaná
- - pepř mletý
400 g těstoviny
- - sýr strouhaný
- - oříšek muškátový
- - tabasko
1 ks cibule zelená

Postup přípravy receptu

  1. Nudle, kolínka, nebo jiné těstoviny dáme vařit do osolené vody na skus, pak scedíme, přelijeme vodou a necháme okapat. Rajčata nakrájíme na kousky, zelenou cibuli na plátky, feferonky zbavíme jadýrek a také nakrájíme. Bazalku natrháme. Na másle podusíme cibulku a feferonky, dochutíme solí, pepřem, tabaskem. Kysanou smetanu smícháme se šlehačkou, vejci a muškátovým oříškem. Těstoviny se zeleninovou směsí smícháme, přidáme bazalku, vložíme do vymazané zapékací misky a přelijeme směsí smetany a vajec. Posypeme strouhaným sýrem, vločkami másla a zapékáme při 180 st. 30-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!