Osvěžující krém ze žlutého melounu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce citronová šťáva 0.4 šálku bílý jogurt 0.4 šálku pomerančová šťáva 1 ks žlutý meloun 3 lžíce třtinový cukr 0.3 šálku curacao 2 lžíce želatina v prášku
Postup Osvěžující krém ze žlutého melounu recept
Postup přípravy receptu
-
Do rendlíčku dáme pomerančovou šťávu a posypeme ji práškovou želatinou. Necháme stát pár minut, až nabobtná. Přidáme curacao (pomerančový likér) a zahříváme, až se želatina zcela rozpustí.
Žlutý meloun o váze cca 1300 g oloupeme, rozkrojíme vydlabeme a nakrájíme na kostky. Kostky melounu dáme do mixéru a společně s cukrem a citronovou šťávou rozmixujeme. Za stálého šlehání přidáme otvorem ve víku rozpuštěnou želatinu a na závěr vmícháme jogurt.
Krém ze žlutého melounu nalijeme do misky a v lednici necháme ztuhnout a odležet (nejlépe přes noc).
Krém ze žlutého melounu podáváme v šerbetových sklenkách jako osvěžující dezert.