Osvěžující krém ze žlutého melounu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce citronová šťáva
0.4 šálku bílý jogurt
0.4 šálku pomerančová šťáva
1 ks žlutý meloun
3 lžíce třtinový cukr
0.3 šálku curacao
2 lžíce želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíčku dáme pomerančovou šťávu a posypeme ji práškovou želatinou. Necháme stát pár minut, až nabobtná. Přidáme curacao (pomerančový likér) a zahříváme, až se želatina zcela rozpustí.

  2. Žlutý meloun o váze cca 1300 g oloupeme, rozkrojíme vydlabeme a nakrájíme na kostky. Kostky melounu dáme do mixéru a společně s cukrem a citronovou šťávou rozmixujeme. Za stálého šlehání přidáme otvorem ve víku rozpuštěnou želatinu a na závěr vmícháme jogurt.

  3. Krém ze žlutého melounu nalijeme do misky a v lednici necháme ztuhnout a odležet (nejlépe přes noc).

  4. Krém ze žlutého melounu podáváme v šerbetových sklenkách jako osvěžující dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!